fredag den 21. november 2008

Tro og Eksistens, hømf!


P1 - hvad sker der for dig? Man åbner op for et program der omhandler noget spændende - En krigskorrespondens som fortæller spændende om folkemord i Afrika, om Congos historie og det at være krigskorrespondens sådanne steder. Spændende og interessant om verdens glemte konflikter og hvad der driver folk ud i at begå folkemord og komme videre med livet bagefter.

Efter undertegnets snerævs bestyrtelse over, at lande som Danmark stadig har rævefarme, er emnet på ingen måde uinteressant for en Sneræv fra Østgrønland. Undertegnet Sneræv så derfor frem til en spændende time i godt lytteselskab.

Men nej (!) - lige pludselig begynder den interviewede krigskorrespondens at snakke om sin tro på gud. Og herfra går det stærkt ned af bakke: Intervieweren griber straks chancen og spørger ind til denne tro. Og lige pludselig bliver det klart, at undertegnet Sneræv befinder aig midt i et programmet ”Tro og eksistens”. Den ellers spændende diskussion om krigsforbrydelser og folkemordets psykologi bliver i stedet forvandlet til en løs snak det at vokse op i et præstehjem, den fantastiske danske salmebog og andre lige så uinteressante ting. hømf!

Hvad er den af? Hvorfor kunne diskussionen om folkemord ikke fortsætte uden at blande religion ind i det? Skulle jeg Sneræven fra Østgrønland hver eneste gang jeg ville skrive om rævemord og globalopvarmning referere tilbage til min tro på julemanden? Kan P1 for fanden da ikke holde religion ude af saglige diskussioner? Hømf!

Og bedre bliver programmet ikke. Undervejs får den tidligere interessante krigskorrespondens også lige kastet nogle stikpiller efter nutidens unge, der jo alle til hobe tror på astrologi og håndlæsning (i modsætning til jeres allesammens fantastiske folkekirke). Desuden er nutidens unge jo totalt uengageret i samfundet og egoistiske i modsætning til de fantastiske 68’ere som krigskorrespondensen tilsyneladende tilhører. Næ nej i dag kan folk tilsyneladende ingenting, modsat i krigskorrespondensens ungdom, hvor han var med til at starte Atomkraft Nej Tak. Naturligvis hr. Krigskorrespondens, dengang alle 68’erne røg sig skæve og pjækkede fra forelæsningerne var verden nemlig meget bedre og engageret. Og det på trods af, at det er 68’erne, som har siddet på samfundets top i de sidste mange år.

Har krigskorrespondensen helt glemt alle engagerede grupper i dag som de mange udmærkede miljøforkæmpere som Greenpeace eller militante dyrerettighedsaktivister som Animal Liberation Front (Dyrenes Befrielsesfront), der kæmper for dyrs rettigheder. Sidstnævnte redder med fare for liv og lemmer oven i købet mink og ræve ud af pelsfarmene. Men den slags vil Krigskorrespondensen sikkert bare afskrive, fordi de gør brug af civil ulydighed og ulovligheder, som ikke gør brug af fredelige sitdown demonstrationer fint organiseret på samme måde som de fallerede 68’ere gjorde. Hømf!

Hvad sker der for dig P1? Opret dog en DAB-radio (eller er det DAMP-radio det hedder?) til den slags nonsens i stedet for at spilde almindelige sneræves tid på den slags. Hømf!

2 kommentarer:

Thomas Akhøj Ibsen sagde ...

Helt enig! I tidernes morgen var der et superfedt program, der bare hed eksistens. Det handlede om random filosofi, men da troen kom med, overtog det mit ynglingsprogram og gjorde det til en skam plet i det danske radioland... Snøft

Sneræven fra Østgrønland sagde ...

Måske burde de bare omdøbe det til ræveeksistens istedet, hømf!