søndag den 24. januar 2010

Søndagens små glæder med information...

Hømf! Ja det er søndag og vinter, og Sneræven fra Østgrønland gør naturligvis som de fleste og bruger det meget korte dagslys til at læse sin avis. Og ikke uden et forarget hømf og et glubsk (ironisk) smil.

Informations hovedhistorie handler nemlig om kunststøtte og om, at mindre teater føler sig underfordelt i forhold til det kongelige teater. Ikke nok med, at det kongelige har fået de store nye bygninger som skuespillerhuset og operaen, det kongelige teater får også konstant bevilget ekstra penge og nu kræver det kongelige så igen, siger de små teater.

Ja nu er fordelinger af teatermidler nok en af de mest kedelige historier for en sneræv fra Østgrønland. Man kan måske som intellektuel ræv lige ryste forargeligt med halen over nedskæringer i kulturlivet og den slags, men for alvor at føle interesse for teatermidler er godt nok svært.

Det store kongelige teater må fyre medarbejdere og kræver penge, de små kalder det kongelige teater for en gøgeunge og i midten står blanke Carina Christensen og vifter med pamfletten "Teater for alle". HØMF! Undertegnet sneræv skynder sig naturligvis at bladre videre...

Men hov - fire sider længere inde i denne weekendudgave af Information handler det om teater igen. I en kæmpe annonce for det kongelige teater, udformet som et dobbelt opslag, annoncerer teateret for to af sine forestillinger "De tre musketerer" og "My Fair Lady".

Ja ja måske er det en tilfældighed, men komisk er det i hvert fald. Og det underbygger godt de små teaters postand, at det kongelige teater er en gøgeungen, som har midler til at annoncere så stort samtidig med, at det råber på flere penge. For at understrege det komiske er der bagerst i avisen tre små rubrik annoncer fra tre små teater. Som vel tilsammen fylder 1/7 af det kongelige teaters annonce.

Nuvel, (Hømf!) teatermidler er som sagt ikke snerævens yndlingsemne, så undertegnet sneræv bladrer straks videre i avisen, og blot for at finde en artikel, hvor Per Larsen bliver kaldt "en ræv uden skumle bagtanker..." Men det er en anden avishistorie, Hømf!

Ingen kommentarer: