torsdag den 21. januar 2010

El zorro ártico en Haiti…

Hømf! Nu kan det ikke vente mere. Jordskælvet på Haiti må der simpelthen kommenteres på. I dagevis har undertegnet sneræv desperat ledt efter en snerævsk eller blot rævsk vinkel på jordskælvskatastrofen.

Danske medier har både den danske Jens, som mirakuløst er blevet reddet, og naturligvis også Jørgen Leth, som slap med et ødelagt hus og en forskrækkelse. (Man kan naturligvis, når nu Leth er nævnt, i parentes undre sig over, at pressen endnu ikke har fundet ud af, om kokkens datter har klaret sig igennem katastrofen, hømf!).

Men hvad har vi Sneræve fra Østgrønland overhovedet at sige om en jordskælvskatastrofe på Haiti?

Tilsyneladende Ikke meget, hømf! En internetsøgning på ordene ”fox” og ”haiti” drukner i en malmstrøm af henvisninger til (hømf) fox news. Og kære læsere af Snerævens blog, kan I så forestille jer resultatet af søgningen ”zorro” (spansk for ræv) og ”haiti”?

Konklusionen er, at der simpelthen ikke er underretninger om, hvordan ræve (om nogen overhovedet) har klaret sig igennem katastrofen. Vi sneræve kan naturligvis ynke de menneskelige tragedier (hvis man har set Ghost of Cite Soleil så ved man, at Haiti i forvejen ikke havde meget at rutte med). Men ærlig talt (hømf!), hvornår har en sneræv sidst bekymret sig om menneskelige tragedier?

Vinklen må i stedet blive jordskælv. Selvom Grønland er rimeligt roligt geodætisk set er der alligevel jordskælv. Eksempelvis oplevede nordvestgrønland et kraftigt et af slagsen den 7. Juli 2009. Jordskælvet var på 6.1 målt på Richter skalaen, hvilket er det samme som det kraftige efterskælv på Haiti forleden.Hvad værre er, at Østgrønland ikke langt fra os sneræves hjem er der et særdeles jordskælvs aktivt område. Vi sneræve fra Østgrønland altså simpelthen tage os i agt overfor kommende jordskælv. Hømf!

Det kunne også ske her…

Hømf!

Ingen kommentarer: